Odd Hugo fra Vannavalen, Rune Geir og Leif fra Trondheim og Karen, Jan-Arthur, Siri, Torine, Vidar og Mads fra Bergen til Alicante / Torrevieja.
Ikke tvil om at vi er avhengig av moderne hjelpemidler. Bildet er tatt mens vi venter på Christian Boidart på flyplassen i Alicante
Bejamin fra Marine Salt (Salins) kunne desverre ikke komme. Han og Christian skulle være sjåfører på to leiebiler. Jeg fikk æren av å være sjåfør 7 seteren.
En Mercedes Benz, fin å kjøre.
Vi kjørte inn til Alicante og tok inn på Melia hotel, som er et meget bra hotel.
Neste dag var det tur til La Mata hvor Salins har saltproduksjonen sin.
Saltet blir hentet opp fra lagunen ved hjelp av skovler, for deretter å bli lastet ombord i jernprammer.
Deretter tar slepebåten, fremdrift ved hjelp av skovler, og trekker en 15 -20 prammer med seg til lossestasjonen
På lossestasjonen blir jernprammene dradd inn mot lossestasjonen for deretter bli lagt over på siden og tømt.
Saltet går ned i en mottaksbrønn, blir deretter fraktet opp ved hjelp av skovler til vaskestasjonen.
Saltet blir fraktet ved hjelp av skruer gjennom vaskeprosessen
Etter vaskestasjonen går saltet gjennom en sentrifugering for deretter å bli ført med conveyor belte til lagringsplassen.
Her blir saltet lagt i svære hauger.
Vi avsluttet med en tur på havnen og så på fasilitetene der. Saltet blir fraktet fra lagerplass til havnen ved hjelp av et langt conveyorbelte. Her blir saltet enten lastet direkte ombord, eller mellomlagret som en buffer i de-icing sesongen.
Desverre var det ingen skip under lasting denne fredagen.
Klareringsganeten i Torrevieja, Alvaro, tok seg tid til å møte oss i havnen. Her sammen med Christian
Og her er noen bilder av en lærevillig gjeng:
Etter en fin omvisning hadde vi lunch i Torrevieja før vi dro tilbake til Alicante
Her fra Yacht klubben i Torrevieja:
Marine Salt holdt middag om fredagen, vi var pent kledd anledningen :-)
Dette bildet er fra frokostsalen, litt før kl åtte lørdag morgen. En nydelig soloppgang.
Lørdag hadde Christian et godt foredrag om salt og saltprodusenter. Deretter hadde Saltimport en intern gjennomgang av den nye organiseringen samt strategien for de kommende år
En sen lunch ble holdt på sjørøverskipet i Alicante havnen
En sulten gjeng - maten var velsmakende
Jan-Arthur i fri utfoldelse - som alltid en god historie på lur
60 åringene i hyggelig passiar
Etter lunch var det 'fri'. Jeg benyttet anledningen til å gå opp til Castilla de Santa Barbara.
En nydelig utsikt fra toppen
Lørdag kveld ble avsluttet med en middag i en av de trange gatene i Alicante, med nydelig vær og temperatur. (Helgen etter var det storm på kysten, med mye nedbør)
Valget falt på tapas for noen og fixed menue for noen - uansett en meget trivelig avslutning.
Og søndag morgen 08.30 var det avgang fra hotellet for hjemreisen
The end









Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar